TRX Suspension eller Jungle Gym XT?

 

 

Vilken Suspension är bäst?

Suspension träning har funnits i flera år i form av gymnastik ringar,TRX tog det verkligen till den kommersiella marknaden. Suspension träning är ett fantastiskt sätt att träna på, med bara en suspension tränare kan du träna hela kroppen på ett effektivt sätt. Den största fördelen med suspension träningen är instabiliteten som innebär att du kraftigt kommer att öka din ledstabilitet och styrka, bålstabilitet och slutligen utveckla en funktionell styrka som kan användas i verkliga livet.

Jungle Gym XT för-och nackdelar

Jungle Gym XT har många fördelar jämfört med TRX:
1. Priset på Jungle gym XT är ca 999:- som är ungefär halva priset än TRX!
2. Den har två separata remmar, så du kan också träna med bara det ena bandet vilket jag tycker är en stor fördel!
3. Inbyggd dörrankare, dörrankaret är inbyggd i designen så det är starkt och du behöver inte tänka på att sätta dit och plocka bort det.
4. Jungle gym XT ser bra ut, jag föredrar faktiskt XT jämfört med TRX I och med att dem inte bara kopierat TRX utan faktiskt förbättrat utseendet. Jungle Gym XT är minst lika stark, lika smart som TRX, det är också lika enkelt att justera längden på banden som TRX.

TRX för -och nackdelar

TRX är fortfarande en smart Suspension tränare men jag kan faktiskt inte se så många fördelar jämfört med Jungle Gym:
1. För det första har TRX en enorm kultstatus och folk gillar det. Fördelen med detta är att det ses som en riktigt cool utrustning.
2. Tekniskt kan jag faktiskt inte hitta nån direkt fördel.

Så vilken av dem två är bäst

Ja, ni vet vad jag tycker vid det här laget. För mig är det en no brainer, Jungle gym XT är en överlägset bättre affär, halva priset och två remsystem innebär att du kan göra en hel del fler övningar med Jungle Gym XT som du inte kan göra med TRX. Jag tycker också att runt 1900:- för en suspension tränare är för mycket. TRX har sin plats dock, men jag tycker att de borde sänka priset på sina enheter för att förbli konkurrenskraftiga. För mig är Jungle Gym XT ett nytt fräscht kit på marknaden som borde bli mer populär än TRX med tanke på priset och att du faktiskt kan göra fler övningar med den.

Var köper jag Jungle Gym XT?

Hos sportpower.se hittar du den och mycket annat!!